Πώς να καθαρίσετε το συκώτι σας με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού


Lemon Juice Olive Oil For Itchy Scalp
Lemon Juice Olive Oil For Itchy Scalp

Ένα ισχυρό μείγμα για να καθαρίσετε το συκώτι σας. (με 2 υλικά)

Τα οφέλη του ελαιολάδου είναι πολύ γνωστά, όπως και οι χρήσεις του λεμονιού ως σπιτικό γιατροσόφι είναι σχεδόν αμέτρητες. Αυτοί οι δύο στυλοβάτες της μεσογειακής διατροφής, οι οποίοι βρίσκονται συχνά μαζί σε σαλάτες και σε άλλα νόστιμα και υγιεινά γεύματα, μπορούν επίσης να θεραπεύσουν, να προστατεύσουν και να καθαρίσουν το συκώτι σας.

Είτε χρησιμοποιούνται χωριστά (για παράδειγμα νερό με λεμόνι) είτε μαζί, οι θεραπείες με λεμόνι και λάδι είναι υγιεινές και ένας φυσικός τρόπος για να αποτοξινώσετε το συκώτι σας ώστε να αποδίδει το μέγιστο κατά τη διάρκεια της ζωής σας. 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό αποτοξινωτικό ποτό για το συκώτι σας.
Δείτε και Τι είναι, γιατί και κάθε πότε χρειάζεται να κάνουμε αποτοξίνωση 
9 σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αποτοξίνωση 
Μέθοδοι καθαρισμού οργάνων και η σειρά που είναι καλύτερο να γίνονται

Η σπουδαιότητα του ήπατος

Το συκώτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό και είναι το κύριο αποτοξινωτικό όργανο-καθαρίζει τον οργανισμό μας όχι μόνο από περιβαλλοντικές τοξίνες, αλλά και από τα απόβλητα του μεταβολισμού. Έτσι, μπορείτε να διακρίνετε πως η υγεία του σώματός μας σχετίζεται άμεσα με το ήπαρ και τη σωστή λειτουργία του.

Όταν το συκώτι καταπονείται, μπορείτε να καταλήξετε έχοντας δερματικά ξεσπάσματα. Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε να κάνετε με δερματικάεξανθήματα, θυμηθείτε ότι η αληθινή ομορφιά ξεκινάει από μέσα.
Δείτε πόσο απόλυτα συνδεδεμένη είναι η υγιεία του ήπατός μας  με την καθολική μας υγιεία: Το συκώτι μας, μας εξομολογείται και μας συμβουλεύει…

Τα οφέλη του λεμονιού στην αποτοξίνωση του ήπατος σας

Τα λεμόνια είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για να καθαρίσετε το συκώτι σας. Μπορούν να βοηθήσουν το συκώτι να αποτοξινωθεί με διαφορετικούς τρόπους:

-Τόνωση δύναμης ενζύμων
Σύμφωνα με το Δρ Alexander F. Beddoe, το συκώτι μπορεί να εκκρίνει περισσότερα ένζυμααπό φρέσκο χυμό λεμονιού σε σχέση με κάθε άλλο διατροφικό στοιχείο. Η αποτελεσματικότητα του ήπατος αυξάνεται από την κατανάλωση του λεμονιού, διότι το λεμόνι διαθέτει πολλές από τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία.

Δείτε και Πεπτικά ένζυμα και ασθένειες 
Ενζυματική, η έξυπνη διατροφή.

-Λιπώδης νόσος του ήπατος
Η φλούδα των λεμονιών αποδείχτηκε, σε μια μελέτη του 2002 που εκτελέστηκε από μια ομάδα ερευνών της Ολλανδίας, ότι μειώνει τα επίπεδα ηπατικής χοληστερόλης. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο European Journal of Nutrition, έδειξαν ότι τα λεμόνια, θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόληςστο ήπαρ και στο αίμα.

Δείτε και Μην πετάτε τις φλούδες λεμονιού 
Απαλλαγείτε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους με φλούδες λεμονιού

Αν και η μελέτη διεξήχθει σε ζώα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση φλούδας λεμονιού θα μπορούσε να είναι επωφελής για εκείνους που πάσχουν από λιπώδη νόσο του ήπατος.
Δείτε και Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι!

Βιταμίνη C για εξάλειψη τοξινών
Μονάχα ένα λεμόνι περιέχει 88 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι απαραίτητο για την παρασκευή της γλουταθειόνης.

Η γλουταθειόνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στο σώμα σας και θεωρείται «η μητέρα όλων των αντιοξειδωτικών». Βρίσκεται σε κάθε κύτταρο στο σώμα και προστατεύει το μηχανισμό του κυττάρου, δηλαδή τα μιτοχόνδρια, από βακτήρια και ιούς, καθώς και από τις τοξίνες.

Χαμηλά επίπεδα γλουταθείου σας αφήνουν ευπαθή σε ανεξέλεγκτη κυτταρική διάλυση που προκαλείται από το οξειδωτικό στρες, τις ελεύθερες ρίζες, τις λοιμώξεις και τον καρκίνο. Με αποτέλεσμα, το συκώτι σας να υπερφορτώνεται και να καταστρέφεται, καθιστώντας αδύνατη τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.
Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγει η απαραίτητη αυτήν βιταμίνη να χαρακτηρίζεται ως: Η αντικαρκινική βιταμίνη C 
Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C 
Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας!

-Προστατευτικές ιδιότητες εσπεριδίνης
Τα λεμόνια, όπως και άλλα εσπεριδοειδή, περιέχουν μια ένωση που ονομάζεταιεσπεριδίνη.

Σε μια ινδική ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC φαρμακολογίας το 2005, αυτή η ένωση βρέθηκε να έχει προστατευτικές ιδιότητες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, δόθηκε στους συμμετέχοντες μια τοξίνη εφόσον πρώτα τους είχε δοθεί ένωση εσπεριδίνης, έπειτα παρατήρησαν και μελέτησαν τα αποτελέσματα: Το συκώτι τους είχε υποστεί λιγότερες ζημίες σε σύγκριση με το να μην είχαν λάβει καθόλου την εσπεριδίνη, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό επιχείρημα για τις προστατευτικές ιδιότητες του λεμονιού. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εσπεριδίνη καταδεικνύει μια προστατευτική επίδραση στο ήπαρ.
Δείτε ακόμη για το πολύτιμο λεμόνι: Λεμόνι Το Θαυματουργό 
Λεμονόνερο ~ Απόλυτος σύμμαχος για την υγιεία 
Λεμονοθεραπεία, για αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού!

Πώς το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στο να καθαρίσει το συκώτι σας;

Τα λεμόνια δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορούν τα αποβάλλουν από το συκώτι σας τις βλαβερές τοξίνες. Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
«Τροφή»: Απαραίτητο για να έχει όλα τα οφέλη το ελαιόλαδο, είναι να είναι ψυχρής έκθλιψης: Ελαιόλαδο, συχνές ερωτήσεις.
Πως να ξεχωρίζετε το καλό ελαιόλαδο.

Μια μελέτη του 2010 που εκτελέστηκε από μια πολυ-εθνική ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία από τις τοξίνες που προκαλούν οξειδωτικό στρες και βλάβη στο ήπαρ.

Τα αποτελέσματα αυτά, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Nutrition andMetabolism (Διατροφή και Μεταβολισμός) , δείχνουν ότι το ελαιόλαδο είναι πολλά υποσχόμενο ως ένας παράγοντας αποτοξίνωσης για ένα κατεστραμμένο ήπαρ.
Δείτε και Η διατροφική αξία του ελαιολάδου!! 
Το ελαιόλαδο διαθέτει & χημειοπροστατευτικὲς ιδιότητες!

Πώς να καθαρίσετε το συκώτι σας με ελαιόλαδο & χυμό λεμονιού

Συστατικά:

– Χυμός από 1/2 λεμόνι
– 1 – 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Αναμείξτε τα συστατικά σε ένα μικρό ποτήρι και καταναλώστε καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.
«Τροφή»: Πίνοντας το 10 λεπτά πρίν τα γεύματα διεγείρουμε το ήπαρ να εκκρίνει περισσότερη χολή. Ενώ μία άλλη καλή ιδέα είανι να προσθέτετε το λαδάκι σας στο πρωινό σας ΧΛΙΑΡΟ λεμονόνερο: Γιατί Πρέπει να Πίνουμε το Πρωί Ζεστό Νερό με Λεμόνι!!! 

Επίσης σημαντική βελτίωση στην υγιεία του ήπατος, αλλά και γενικότερα θα δείτε και με επιπλέον χρήση γαϊδουράγκαθου.
Σας διαθέτω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Ενώ αν χρειάζεστε γενικότερη αποτοξίνωση, ρωτήστε με για το προσαρμογόνο γανόδερμα!!

Δείτε ακόμη: 5 σημάδια που «δείχνουν» προβλήματα στο συκώτι 

Αποτοξίνωση 3 ημερών για να καθαρίσει το συκώτι σας

14 τροφές και βότανα για αποτοξίνωση του ήπατος! 

Καθαρισμός της χολής και του ήπατος από πέτρες και άμμο.

Καθαρίστε συκώτι και χολή με αυτή την απλή συνταγή 

Όμως η υγιεία του ήπατος δεν εξαρτάται μόνο από την σωματική αποτοξίνωση του, αλλά και από άλλους, πιο ιδιαίτερους παράγοντες: Δείτε τη σχέση του Συκωτιού, των τοξινών του και της Ψυχικής σας διάθεσης! 

Πηγή: www.healthyandnaturalworld.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com

http://proionta-tis-fisis.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.