Έβδομο Τσάκρα – ο πνευματικός μας σύνδεσμός


από την Βαΐα Παππά

Ενεργειακή θεραπεύτρια

c1

Η Πνευματική Κρίση και η Ανάγκη για Αφοσίωση

Η »συμπτωματολογία» μιας πνευματικής κρίσης είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη της ψυχολογικής κρίσης. Στην πραγματικότητα, αφού μια πνευματική κρίση φυσιολογικά αφορά την ψυχή, ένας »αρχάριος μύστης» ίσως να μη γνωρίζει ότι η κρίση που περνά είναι πνευματικής φύσης και γι” αυτό, ίσως, περιγράφει τα διλήμματα του ως ψυχολογικά. Τα συμπτώματα μιας πνευματικής κρίσης είναι, όμως, ξεκάθαρα και τριπλά:

Η κρίση συνήθως αρχίζει με συνείδηση απουσίας νοήματος και σκοπού που δεν μπορεί να θεραπευτεί μόνο και μόνο με αναδιοργάνωση των εξωτερικών στοιχείων της ζωής μας.

Ο άνθρωπος νιώθει μια πολύ πιο βαθιά λαχτάρα, που δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από την προοπτική μιας αύξησης του μισθού ή μιας προαγωγής, ενός γάμου ή μιας νέας σχέσης. Οι συνηθισμένες λύσεις δεν τον έλκουν πια.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που ποτέ τους δεν είχαν βρει νόημα και σκοπό στη ζωής τους, αλλά αυτοί οι άνθρωποι ίσως λανθασμένα, περιμένουν από τη ζωή να τους φέρει και να τους παραδώσει κάποιο »νόημα» στην πόρτα τους.

Όσοι παραπονούνται συνεχώς και όσοι δεν έχουν καμιά φιλοδοξία στη ζωή τους δεν υποφέρουν από πνευματική κρίση. Όσοι, όμως, περνάνε πνευματική κρίση έχουν την αίσθηση ότι κάτι προσπαθεί να τους αφυπνίσει μέσα τους.

Απλώς δεν γνωρίζουν πως να το δουν.

Παράξενοι νέοι φόβοι είναι το δεύτερο σύμπτωμα μιας πνευματικής κρίσης. Αυτοί οι φόβοι δεν είναι συνηθισμένοι, όπως είναι, για παράδειγμα, ο φόβος της εγκατάλειψης και ο φόβος των γηρατειών. Είναι μάλλον φόβοι που κάνουν τον άνθρωπο να νιώθει ότι έχει χάσει την επαφή με τον εαυτό του ή την ταυτότητά του.

Η δήλωση »δεν είμαι πια σίγουρος για το ποιος είμαι και τι θέλω από τη ζωή» είναι μια δήλωση – σημαία ενός ανθρώπου που έχει γεμίσει από την ενέργεια του έβδομου τσάκρα.

Το τρίτο σύμπτωμα είναι η ανάγκη να βιώσουμε την ευσέβεια, την αφοσίωση σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας.

Η πληθώρα των ψυχολογικών κειμένων που υπάρχουν σήμερα και που περιγράφουν τις ανθρώπινες ανάγκες σπάνια αναφέρουν τη βασική μας ανάγκη για ευσέβεια, όμως, όλοι μας βιολογικά και ενεργειακά έχουμε την ανάγκη να είμαστε σε επαφή με μια πηγή δύναμης που υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια και την οχλαγωγία.

Χρειάζεται να είμαστε σε επαφή με μια πηγή θαυμάτων και ελπίδας.

Η ευσέβεια θέτει ένα μέρος του συνειδητού μας νου στον μη συνειδητό αιώνιο εαυτό μας, ο οποίος με τη σειρά του, μας συνδέει απευθείας με μια θεία παρουσία. Ακόμη και σύντομες, φευγαλέες επαφές με αυτή την παρουσία και την απεριόριστη δύναμή της βοηθούν το συνειδητό μας νου να απελευθερωθεί από τους φόβους του για τη ζωή και τότε η ανθρώπινη δύναμη σταματά να κυβερνά την προσοχή μας.

…..Η απουσία νοήματος, η απώλεια της προσωπικής ταυτότητας και η ανάγκη για αφοσίωση είναι τα τρία πιο ισχυρά συμπτώματα που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος έχει μπει στη »σκοτεινή νύχτα».

Βέβαια, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι όμοια με τα κοινά ψυχολογικά διλήμματα που βιώνουμε. Όμως, όταν η ρίζα τους είναι πνευματική, το άτομο δεν έχει κίνητρο να κατηγορήσει τους άλλους ότι φταίνε για τη κρίση που περνάει ο ίδιος. Μάλλον αντιλαμβάνεται ότι η αιτία για την κρίση που περνάει βρίσκεται μέσα του. Το γεγονός ότι τα εξωτερικά στοιχεία που συνθέτουν τη ζωή ενός ανθρώπου δεν είναι τα δέοντα είναι η συνέπεια της πνευματικής κρίσης, όχι η αιτία.

Πηγή: CAROLINE MYSS

http://astrolife.gr

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s