Δυνατά Δόντια Strong Tooth Τερηδόνα


Ως μία από τις συνηθέστερες παθήσεις στον κόσμο, η τερηδόνα είναι ευρέως διαδεδομένη σε ενήλικες και παιδιά. Εκτιμάται ότι 60% έως 90% των παιδιών σχολικής ηλικίας έχουν τερηδόνα.

Cavity

Η τερηδόνα μπορεί να εμφανιστεί αν η πλάκα – μία κολλώδης μεμβράνη που αποτελείται από βακτήρια – παραμείνει στα δόντια. Η πλάκα σχηματίζεται σε όλες τις επιφάνειες των δοντιών και μπορεί να είναι δύσκολο να απομακρυνθεί αποτελεσματικά από συγκεκριμένα σημεία – όπως για παράδειγμα από τις επιφάνειες μεταξύ των δοντιών και κατά μήκος της γραμμής των ούλων. Αν η πλάκα συσσωρευτεί, προκαλεί την μεγαλύτερη ζημιά. Τα μικροσκοπικά βακτήρια που ζουν στην πλάκα τρέφονται με τα σάκχαρα των τροφών και σχηματίζουν οξέα, τα οποία επιτίθενται στο σμάλτο.

 

Worsening Cavity

Καθώς χάνονται τα ζωτικά μεταλλικά στοιχεία, το στρώμα του σμάλτου μαλακώνει στην επιφάνεια και το δόντι αποδυναμώνεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση της τερηδόνας και στην βλάβη του δοντιού από μέσα προς τα έξω.

Tooth Decay

Εάν δεν αντιμετωπιστεί, τα οξέα μπορούν να συνεχίσουν να επιτίθενται βαθιά μέσα στο δόντι (στη ρίζα) και να προκαλέσουν τη δημιουργία βαθιάς κοιλότητας ή αποστήματος, που μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο και να οδηγήσει στην απώλεια του δοντιού.

Το βούρτσισμα με φθοριούχο οδοντόκρεμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας και στην απορρόφηση μεταλλικών στοιχείων από τις εξασθενημένες περιοχές των δοντιών βοηθώντας στην πραγματικότητα στην επιδιόρθωση των δοντιών όταν η βλάβη που έχει προκαλέσει η πλάκα είναι ακόμα μικρή.

http://www.aquafresh.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s