Καμμιά ασθένεια δεν υπάρχει στο σώμα, όταν η ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς γίνεται ομαλά.!!!!!!


Τι είναι η εναλλακτική θεραπεία? Μα είναι δυνατόν να αποκτήσω την υγεία μου χωρίς χρήση φαρμάκων? Πόσο χρόνο θα χρειαστεί και πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεις? Δεν έχω ξανακούσει για αυτά!!!! Ο γιατρός μου τι γνώμη έχει? Και με τα φάρμακα που παίρνω τι θα γίνει? Θα μου τα κόψεις? Που τον έμαθες αυτόν τον τρόπο θεραπείας? Αλήθεια έχεις αποτελεσμα?

Τι ποσοστό επιτυχίας έχετε? Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που ακούω κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή για πρώτη φορά με κάποιον άνθρωπο ο οποίος αναζητά κάτι διαφορετικό από την κλασσική επιστημονική ιατρική και αποφασίζει να μάθει περισσότερα για το σώμα του, τις περισσότερες φορές τον απασχολούν πολλά ερωτήματα για τον εαυτό του και είναι έτοιμος να δεχτεί και να δοκιμάσει για το καλύτερο της υγεία του κάποιον άλλον εναλλακτικό τρόπο θεραπείας. Τα τελευταία χρόνια ανθεί η εναλλακτική ιατρική, ως σύνολο μεθόδων που κινείται πέρα από την κατεστημένα κλασσική επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στις παραδοσιακές κοινωνίες.

Συνήθως στους εναλλακτικους θεραπευτές απευθύνεται το 5% των ασθενών και υπάρχει μια σταδιακή αυξανόμενη πορεία και η εμπιστοσύνη του κοινού κερδίζεται. Η επιστήμη πλέον αναγνωρίζει την συμβολή των εναλλακτικών θεραπευτών στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, τουλάχιστον σε ότι αφορά ορισμένες μορφές εναλλακτικής ιατρικής, θα αναφερθώ παρακάτω γι αυτές.

Στο άρθρο αυτό δεν υπάρχει καμμια πρόθεση να κατηγορήσω την κλασική ιατρική και τους γιατρούς τους οποίους σέβομαι στην επιστημονική τους ιδιότητα. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (National Center of Complementary and Alternative Medicine, NCCAM), ο όρος περιλαμβάνει διάφορα είδη ιατρικών πρακτικών θεραπειών που μπορούν να συνεργαστούν με σύγχρονη συμβατική ιατρική. Στην Αμερική, στα 800 μεγαλύτερα νοσοκομεία εφαρμόζουν το Reiki πριν από κάθε εγχείρηση και το συστήνουν σε κάθε ασθενή.

Επίσης έχουν προσλάβει ειδικούς θεραπευτές για να κάνουν εφαρμογή. Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Γερμανία επιδοτεί στον ασθενή να δοκιμάσει εναλλακτική θεραπεία, επίσης στην Αγγλία υπάρχουν μέσα στα νοσοκομεία εναλλακτικοί θεραπευτές και στον ασθενή δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο θεραπείας. Και γνωρίζεται γιατί? Γιατί η εναλλακτική θεραπεία κοστίζει λιγότερο. Το ίδιο και στην Αυστρία, στην Ισπανία και στην Ιταλία και σε άλλα κράτη υπάρχει μια συνεργασία για την καλύτερη υγεία του ασθενή.

Εδώ λοιπόν θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση γιατί τις περισσότερες φορές η εναλλακτική θεραπεία είναι πιο δραστική και πιο αποτελεσματικη από την κλασσική ιατρική θεραπεία με την χρήση φαρμάκων. Οι χρόνιες παθήσεις αποτελούν το 90 τοις εκατό όλων των προβλημάτων υγείας – σε μια εποχή που η συμβατική ιατρική έχει στη διάθεσή της όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι περισσότερες ιατρικές αγωγές εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στο να εξαλείφουν τα συμπτώματα της πάθησης και όχι στους λόγους εκδήλωσης της πάθησης. Η κλασσική ιατρική έχει διδάξει τον ιατρό να βλέπει στον ασθενή το σύμπτωμα της ασθένειας στο σώμα και να αγνοεί την αιτία.
Δηλαδή έχουμε ένα Σώμα που υποφέρει και αναλόγως το σύμπτωμα επιλέγουμε την ανάλογη ειδικότητα ιατρού.
Ο εναλλακτικός θεραπευτής προσεγγίζει διαφορετικά την ασθένεια!!! για αυτόν υπάρχουν τέσσερις προσεγγίσεις: 1) Το ΣΩΜΑ, 2) ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, 3) Η ΨΥΧΗ 4) η ΕΝΕΡΓΕΙΑ . Έτσι ο θεραπευτής υποχρεωτικά θα αναζητήσει σε όλα τα επίπεδα και θα οδηγηθεί στην αιτία που δημιούργησε την ασθένεια. Σήμερα όλες οι ασθένειες έχουν αποκωδικοποιηθεί !!!! Έτσι ισχύει το ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΝΑΣ , ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙΣ, Η ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ακόμη και ένα μικρο παιδί γνωρίζει ότι εκατό φορές να θεραπεύσεις το σύμπτωμα, αν δεν θεραπεύσεις την αιτία, το σύμπτωμα θα εμφανιστεί ξανά!!! Έτσι όμως δημιουργειται η ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα για να γίνει ποιο κατανοητό.!! Οι περισσότερες ασθένειες περίπου 90% δημιουργουνται από τα συναισθήματα!! Οι άνθρωποι κάνουν ένα τεράστιο λάθος.
Τα όμορφα συναισθήματα τα ξεχνάνε πολύ γρήγορα, τα αφήνουν να τους διαπερνούν…… Αντιθέτως τα αρνητικά συναισθήματα τα κρατάνε μέσα τους!!! Συνήθως αυτά είναι φόβος, μίσος, ζηλεια, φθόνος, άρνηση, θλίψη, απογοήτευση και πολλά άλλα. Αυτά λοιπόν συσσωρεύονται στο Ηλιακό μας Πλέγμα, στην περιοχή του στομαχιού. Πολλές φορές έχουμε ακούσει εκφράσεις όπως …… Μου έπρηξες το συκώτι, Μου έδεσαν τα έντερα κόμπο, Μου δηλητηρίασες την χολή, Θα με σκάσει, Δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό που μου συνεβει, Μου κόπηκαν τα πόδια. .
Όσα περισσότερα συσσωρεύονται τόσο το χειρότερο!!! Τι συμβαίνει? Είναι σαν μια χύτρα που βράζει! Αν δεν εκτονωθεί η χύτρα θα εκραγεί !! Έτσι είναι και στο σώμα μας! χρειάζεται μια εκτόνωση αλλιώς θα γίνει έκρηξη. και αυτό σημαίνει Θάνατος αν συμβεί.!!! Ταυτόχρονα λοιπόν γίνεται ένα μπλοκάρισμα κάποιου μεσημβρινού !! Σταματάει δηλαδή να ρέει η Ενέργεια στο σώμα μας αρμονικά! Και το μυαλό μας με το που λαμβάνει σήμα ότι μπλοκάρισε κάποιος μεσημβρινός τότε προκειμένου να δώσει εκτόνωση, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ !!!!!
Στο σημείο αυτό χρειάζεται να διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στην υποκειμενική και αντικειμενική περιγραφή της ασθένειας , η οποία στην αγγλική γλώσσα αποδίδεται με τους όρους illness και diseαse. Έτσι ενώ ο όρος ασθένεια (disease) σημαίνει «νοσηρή κατάσταση του σώματος» και αναφέρεται στην κατάσταση εκείνη, η οποία μπορεί να προσδιοριστεί με αντικειμενικά κριτήρια, ο όρος ασθένεια (illness) αναφέρεται σε μια «μη υγιεινή κατάσταση του σώματος» και περιλαμβάνει μια υποκειμενική προσέγγιση της δυσφορίας (feeling unwell) του ανθρώπου όπου την βιώνει.
H ασθένεια εξαρτάται από το πως έχει ερμηνεύσει το μυαλό, το συγκεκριμένο συναίσθημα που μπλοκάρισε τον μεσημβρινό. Στον καθένα όμως η ερμηνεία είναι διαφορετική, γιατί ο τρόπος που βίωσε το μυαλό το συμβάν, έχει δημιουργήσει την δική του υποκειμενική πραγματικότητα. Συνήθως είναι κάποιος ψυχοσωματικός πόνος. Ο ασθενής τότε απευθύνεται στον ιατρό του. Ο ιατρός που βλέπει το σύμπτωμα το προσεγγίζει θεραπευτικά πάνω στο σώμα . Σε συνεργασία με έναν θεραπευτή εναλλακτικής θεραπείας μπορεί να δοθεί μια ολιστική θεραπεία και προσέγγιση για την καλύτερη υγεία του ασθενούς. Με αυτόν τον τρόπο εξετάζει τα θέματα της υγείας του σε όλα τα επίπεδα -σωματικό, διανοητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, πνευματικό και εκείνο της σχέσης του με το περιβάλλον.
Θα δώσω ένα παράδειγμα που μαστίζει στην εποχή μας…… : – ΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ – Την συγκεκριμένη ασθένεια την έχω αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία πολλές φορές στο θεραπευτήριο. Σήμερα με την οικονομική κρίση πολλοί οικογενειάρχες αντιμετωπίζουν δυσκολίες προς την επιβίωση της οικογένειας.
Έτσι λέμε ότι έχουν πολλά οικογενειακά βάρη. Σκέφτονται συνέχεια πως θα τα βγάλουν πέρα, πως θα βοηθήσουν την οικογένεια τους, δεν φτάνουν τα χρήματα να πληρωθούν όλοι οι λογαριασμοί και πολλά άλλα. Υπάρχει μια ένταση γενικά στην σκέψη τους και το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ο φόβος για το μέλλον, η ανασφάλεια, η απογοήτευση. Το σοφό μυαλό αντιλαμβάνεται το μπλοκάρισμα από την ένταση και αμέσως συνδυάζει πως θα χτυπήσει καμπανάκι για να γίνει αποφόρτιση της έντασης. Που δέχεται ο άνθρωπος τα βάρη του? Στους ώμους και την μέση. Μεταφέρει λοιπόν την ένταση στους ώμους και τον αυχένα. Αν ο φόβος έχει να κάνει και με το μέλλον και την ζωή του μεταφέρει την ένταση και στην μέση. Ο άνθρωπος νιώθει πιάσιμο στον αυχένα και πόνο.
Η προσέγγιση με την εναλλακτική θεραπεία λειτουργεί ως εξής : θα ξεκινήσει ψάχνοντας τι του συμβαίνει στην ζωή του. Στην συνέντευξη διαπιστώνει τους φόβους, την απογοήτευση και την ανασφάλεια που βιώνει ο άνθρωπος και αρχίζει να αποφορτίζει την ένταση. Προσωπικά εφαρμόζω το EFT ( ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗΣ) και NLP (ΝΕΥΡΟΓΛΩΣΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ) . Εκπληκτικές ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ τεχνικές με άμεσα αποτελέσματα . Μόλις πετύχω την αποφόρτιση ο ασθενής βιώνει αμέσως την θεραπεία γιατί o εγκέφαλος δεν έχει λόγο να κρατά την ένταση που δημιούργησε, επειδή η ροή της ενέργειας επανήλθε φυσιολογικά.Η θεραπεία μπορεί να συμβεί και στην πρώτη συνεδρία!!! .
Κατά την κινέζικη ιατρική και τους βελονιστές , όταν η ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς γίνεται ομαλά, καμμια ασθένεια δεν υπάρχει στο σώμα.
Κόντης Κώστας Εναλλακτικός Θεραπευτής
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s