Η δύναμη της σιωπής


sivphΗ επίγνωση βρίσκεται στον χώρο,  κάθε παρούσας στιγμής.

Υπάρχουν στιγμές σιωπής που αποκτούμε επαφή με τον εαυτό μας και εκείνες ακριβώς τις στιγμές έχουμε πρόσβαση σε ένα τεράστιο πεδίο γνώσεων και κατανοήσεων που πριν δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Όταν μένουμε στην σιωπή δίχως καμιά σκέψη παρατηρώντας τον εαυτό μας πως νιώθει στο ΤΩΡΑ ακούμε, νιώθουμε και ζούμε στην πλήρη δυναμική μας.

Γινόμαστε πύλη για να περάσει μέσα από εμάς, γνώση χιλιάδων χρόνων που με την σκέψη και τον έλεγχο του νου περιορίσαμε και χάσαμε κάθε επαφή μαζί της.

Την στιγμή που ο νους ευθυγραμμίζεται με το συναίσθημα χωρίς να το απορροφάται από σκέψεις (matrix) δημιουργείται ο χώρος και αποκτάται  επίγνωση σ αυτό που συμβαίνει σ εκείνη ακριβώς την χρονική στιγμή, στο νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό σώμα.

Η στιγμή τότε παύει να ανήκει στον χρόνο, δημιουργείται επέκταση και διεύρυνση. ΕΙΣΑΙ  με ότι υπάρχει μέσα στο φυσικό σου σώμα αλλά και έξω από αυτό.

Η επίγνωση που αναδύεται σε κάθε στιγμή, ΤΩΡΑ, ο εαυτός μας την κατανοεί, την νιώθει και αναγνωρίζει ως την  αυθεντική του κατάσταση. Βγαίνει από το matrix

Στην επίγνωση που έρχεται μέσω της σιωπής δίχως τις σκέψεις του νου, δεν αμφιβάλεις και δεν ταλαντεύεσαι, γνωρίζεις την αλήθεια μέσα από το εσωτερικό γνωρίζειν.

Κάθε φορά που μένουμε σε σιωπή και αποκτούμε οικειότητα με κομμάτια του εαυτού μας που δεν αναγνωρίζαμε ή προσπερνούσαμε , εδραιωνόμαστε σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας.

Αυτό το επίπεδο μόνο ο εαυτός μας μπορεί να μας το προσφέρει και μόνο αυτός μπορεί να το εδραιώσει.

Για να υπερβούμε το προηγούμενο επίπεδο συνειδητότητας μας, είναι απαραίτητο να διευρύνουμε τον χώρο μέσα  μας ευθυγραμμίζοντας και ισορροπώντας τον νου με το συναίσθημα.

Η αποδοχή αυτού που νιώθουμε εκείνη την στιγμή στο συναισθηματικό και φυσικό σώμα είναι η λέξη κλειδί για να υπάρξει επέκταση του χώρου. Χρειάζεται να ακούσουμε και να νιώσουμε το συναίσθημα που ρέει σαν ενέργεια μέσα  μας δίχως να το κρίνουμε  ή να το περιγράψουμε με τον νου.

Όταν εδραιώνουμε ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας από αυτό που είχαμε μέχρι εχτές αντιλαμβανόμαστε  τα  εμπόδια που αντιστέκονταν  μέχρι  να το εδραιώσουμε και αποκτούμε επίγνωση των ασυνείδητων κομματιών μας.

Το να δούμε τις αντιστάσεις που έχουμε να τις αναγνωρίσουμε ως δικές μας όπως και τις εξακολουθούμενες συμπεριφορές ασυνείδητων κομματιών μας  είναι η κατάσταση της αυτογνωσίας.

Η  αυτογνωσία είναι η κατάσταση της παρατήρησης του εαυτού μας  από ένα άλλο επίπεδο, αποταυτισμένο από κάθε κρίση και εμπλοκή με το παρατηρούμενο.  Δημιουργείται από την αυθεντική πρόθεση να  γνωρίσουμε ΟΛΕΣ τις πτυχές του εαυτού μας.

Η θέληση μας να οικειοποιηθούμε, να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα ασυνείδητα κομμάτια του εαυτού μας είναι υπέρβαση συνειδητότητας.

Κάθε επίπεδο συνειδητότητας που αποκτούμε πρόσβαση χρειάζεται να αγκυροβολήσουμε να το εξερευνήσουμε , και να το κάνουμε ολοκληρωτικά ένα μ’ εμάς. Χρειάζεται να το ενσωματώσουμε.

Τα επίπεδα συνειδητότητας κρύβουν πάντα μια πρόκληση εξερεύνησης του ιδίου μας του εαυτού, ένα σκοτεινό κομμάτι ή τυφλό σημείο που καλούμαστε να ρίξουμε φως και να το αποδεχτούμε.

Κάθε φορά που κάποιος ανεβαίνει επίπεδο συνειδητότητας, επηρεάζει την συλλογική συνειδητότητα και διευρύνεται έτσι η δομή ενός ολόκληρου συστήματος που τροφοδοτείται από σκέψεις με τον έλεγχο, τον φόβο και τον περιορισμό.

Η σιωπή βοηθά στις κατανοήσεις και φέρνει ειρήνη στον νου.

Έτσι η δύναμη της σιωπής είναι το εργαλείο που χρειάζεται ο εαυτός για να εξερευνά τα επίπεδα συνειδητότητας του και να φέρνει την ειρήνη και την αταραξία στον νου.

Η ισορροπία αποκαθιστάται δίνοντας στον νου, την ψυχή και το σώμα την γαλήνη και την ασφάλεια που χρειάζονται.
Μόνο η επαφή με τον εαυτό μας και η δίχως ορούς αγάπη μας για αυτόν μπορεί να υπερβεί την πλαστή προσωπικότητα και να μας φέρει σε επαφή με την θεϊκή μας ύπαρξη.

Ζωή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s