Με την βοήθεια του ήλιου


Greenpeace
Oil is fueling greek debt

Η μεγαλύτερη εκστρατεία μας για να αξιοποιήσουμε ένα από τα σημαντικότερα «περιουσιακά στοιχεία» της Ελλάδας, τον ήλιο, ξεκίνησε!

Πριν λίγες μέρες, μαζί με 21 ακτιβιστές από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Βραζιλία βρεθήκαμε στην καρδιά του προβλήματος: τη νέα πετρελαϊκή μονάδα που κατασκευάζει η ΔΕΗ στην Ρόδο, δίπλα στη μοναδική παραλία Πρασονήσι. Με το μήνυμα «Το πετρέλαιο τροφοδοτεί το ελληνικό χρέος», αναδείξαμε το μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα των νησιών μας που για την ηλεκτροδότησή τους ξοδεύουμε κάθε χρόνο 800 εκατομμύρια ευρώ σε εισαγωγές πετρελαίου.

Η λύση όμως υπάρχει και τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου περισσότερο από κάθε άλλη φορά: θέλουμε να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά σε οικογένειες που έχουν ανάγκη να απαλλαγούν μια για πάντα από τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ και έτσι να σπρώξουμε τη χώρα να στραφεί στην ηλιακή οικονομία.Οποιοδήποτε ποσό μπορείς να προσφέρεις, θα είναι εξίσου ουσιαστικό για να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση.

Είναι τόσο μεγάλο το δυναμικό του ελληνικού ήλιου που κάθε σπίτι θα μπορούσε να γίνει μία μικρή μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας που θα εξοικονομεί χρήματα από το λογαριασμό ρεύματος, αλλά και από τις εισαγωγές πετρελαίου που πληρώνουμε όλοι.

Δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο στα λόγια, είναι καιρός για πράξεις. Ένα σπίτι τη φορά, θα τα καταφέρουμε μαζί!

http://www.e-activist.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s